Studio Marte - beeldend kunstenaar   

Marte Haverkamp van Studio Marte bouwt graag nieuwe werelden. Een voorliefde voor architectuur heeft een sterke invloed op haar collages die vervolgens de basis vormen voor haar zeefdrukken en risoprints. Sinds een paar maanden trouwens pas – want onlangs heeft ze de overstap gemaakt naar het drukken. Wat ik echt onvoorstelbaar vind omdat het lijkt alsof ze de ambacht van het zeefdrukken al jaren beoefent. Dat kleurverloop, het diepte-effect, dat pixelachtige – drie maanden heeft ze dit pas in de vingers: hoe dannnnn????

Haar werk valt me op omdat Marte een prachtig kleurverloop weet te combineren met strakke lijnen. De kleuren zijn vaak zacht maar het totaal beeld blijft altijd krachtig door de duidelijke vormen waardoor er altijd een spannend contrast ontstaat.

Marte deed productdesign aan de HKU maar maakt eigenlijk heel autonoom werk. Een tijd lang maakt ze collages: ze bouwt werelden op uit architectonische onderdelen en grafische gekkigheidjes die ze vindt in tijdschriften. In dit najaar maakt ze de overstap naar zeefdrukken en hallelujah, alles valt op z’n plek lijkt het wel: het is prachtig wat ze maakt!

selfie Studio Marte_edited
IMG_4380
IMG_2791
Studio Marte zeefdruk 2
Studio Marte zeefdruk2
Studio Marte detail 2
Studio Marte detail 1_edited
Studio Marte_screenprints
Studio Marte_at work