Studio Kars + Boom ontwerpduo 

"Als je in het Utrechtse Leidsche Rijn gaat wonen, vragen mensen regelmatig waarom. Een vinex-wijk wordt best wel vaak onder gewaardeerd maar voor ons is het juist een inspiratiebron. Wij maken veel stedelijke landschappen en vinden het juist interessant om te zien hoe zo’n wijk zich ontwikkelt." Ik sprak met Kevin van ontwerpduo Kars + Boom.

In 2015 werd het duo geselecteerd voor de BNO Masterclasses van de DutchDesignWeek (DDW) en ABNAMRO. Ze mochten een jaar lang samen met andere ontwerpers aan hun onderneming werken, kregen masterclasses en begeleiding van een coach. Aan het einde van het jaar werd er als afsluiting een gezamenlijke presentatie op de DDW gehouden.

Kevin: “We zouden aanvankelijk niet eens mee doen met de expositie omdat we altijd werk in opdracht maakten. Het idee dat we opeens vrij werk moesten gaan maken, overviel ons.” Maar die coach was er niets voor niets. “Onze coach raadde ons aan om toch mee te doen en stelde voor om een werk waar we heel trots op zijn door te ontwikkelen. Dat hebben we gedaan: een serie gemaakt die samen een geheel vormen. En toen kwam er tijdens de DDW een man op ons af en die zei: “Wat mooi! Wat kost het?”. En na die meneer kwamen er nog meer geïnteresseerden langs. “Dat was nieuw voor ons, haha.” Vanuit dit punt hebben ze ook besloten de focus te verleggen en meer vrij werk te gaan maken.

Gelukkig maar want hun vrolijke werk met heldere kleuren is echt te gek!

Selfie KARS-BOOM
KARS EN BOOM Building-cities-
1
1-1
KARS EN BOOM Seagull-2
KARS EN BOOM full-moon-comp
KARS EN BOOM tinny-street-3
The Longest Line - KARS EN BOOM 6

Brainstormen doen ze samen. Cynthia houdt het overzicht en werkt in de beginfase het concept helemaal uit op papier. Kevin doet vervolgens de uitwerking waarna Cynthia op het einde alles finetuned. Om uiteindelijk tot een compositie en resultaat te komen waar beiden achter staan. Tof hoor, zo'n duo!

Meer over Kars + Boom?