Op tournee

Met een mintkleurige caravan uit 1978 het land bestormen om zo prachtig werk van kunstenaars en designers van Nederlandse bodem te exposeren en verkopen? Hell YEAH.

Een try-out maar ook een ontdekkingstocht op allerlei fronten. Op events heb ik veel aanspraak want Mega Minty is echt een magneet. Snap ik wel want zodra je het knalkleurige ding ziet, gaan je mondhoeken omhoog en krult het puntje van je neus. Wat alleen weinig mensen beseffen, is dat deelname aan zo'n event of festival stiekem heel veel tijd & energie kost en niet altijd zo romantisch is als dat het lijkt. Tipje van de sluier?

De dagen voor ik op pad ga, ben ik alles aan het uitzoeken en inpakken maar ook telkens de weer-app aan het bekijken. Blijft het wel droog? Wat nou als het te heet is, gaat iedereen dan naar het strand? Deelnemende makers komen hun werk brengen en van sommigen heb ik nog werk staan in m'n kantoor. 's Avonds laat krijg ik nog prijzen binnen via de mail, deze voer ik nog even snel in m'n betalings-app. Niet vergeten: Ipad en pinautomaat opladen, want die vormen samen m'n kassa. Alles goed inpakken om beschadigingen te voorkomen. En dan alles van 1- hoog naar m'n auto. Want oja, dat kleine schattige caravannetje mag niet te zwaar beladen zijn omdat het trekgewicht dan te hoog is voor mijn auto en dus stop ik mijn 'ook niet zo grote auto' tot de nok toe vol met spullen. Inmiddels heb ik daar al een soort plattegrond voor.

Vaak haal ik een dag van te voren de caravan al uit de stalling en rij ik richting de locatie om in de buurt te overnachten. Ik hou van autorijden en heb een pittige rijstijl maar met zo'n caravan ga je toch echt niet harder dan 90 km per uur en dan lijkt Nederland ineens een stuk groter en de afstanden wat langer...

In alle vroegte vertrek ik naar het festival of event want uren voordat het terrein open gaat, zijn alle standhouders bezig met hun stand opbouwen. Op locatie aangekomen eerst nog een avontuur want waar ik terecht kom, is afwachten: heb je een mooie plek, wie zijn je buren, hoe is de ondergrond? Vaak sta je binnen drie minuten met een stel mensen te schuiven met picknicktafels, moet een ander er met z'n foodtruck nog drie keer tussendoor ("Sorry file!") en steek je de caravan daarom nog een paar keer heen en weer eer 'ie op z'n plek staat. Heb ik wel weer drie nieuwe vrienden gemaakt! En door een buurvouw op een event heb ik nu toch mooi een stalling dichterbij huis. Goed, waar was ik. Dan is het snel koffie zetten - dit kan sinds de gasleidingen zijn gecheckt in de caravan. En anders bij de hippe koffiebus aan de overkant. Wifi regelen en uitpakken, alle prijzen checken en kijken over de stickertjes de reis hebben overleefd.

Al het werk mooi klaar zetten om dan te verzuchten: "KAPOT ben ik, even lekker zitten."

-> O, en dan begint het event en stromen de eerste bezoekers binnen. :-)

Voor de terugweg: alles in omgekeerde volgorde. Ha, ha, ha.

Had ik al verteld dat toen ik Mega Minty vorig jaar kocht ik

a) helemaal geen trekhaak had, en...

b) nog nooit met een caravan had gereden?

c) geen idee had dat ik hier zo veel plezier in zou hebben en ook steeds handiger word?

#detoffetoko #detoffetokooptournee #affordableart #MegaMinty #festival #event #caravan