No struggle, no progress

"Wanneer is die webshop af?"

"Waar zitten jullie ook al weer met de galerie?"

"Jullie zijn vast met aardig wat mensen?"

"Dit kan ik toch ook gewoon online kopen?"

Dit soort logische vragen en aannames hoor ik regelmatig. Grappig genoeg denken veel mensen dat de Toffe Toko al een heel groot bedrijf is. En hoewel het door de samenwerking met de makers ook echt als WIJ voelt, doe ik achter de schermen de meeste dingen nog alleen. En dat is cool maar daardoor duren dingen wel wat langer dan ik eigenlijk zou willen. Zoals de online verkoop maar ook het beantwoorden van mailtjes. Maar goed: "If there is nog struggle, there is no progress" (aldus Frederick Douglass). Over van alles kan je lang nadenken, uren wikken en wegen. Oja, alle beren op de weg heb ik ook uitgebreid gesproken. Nog steeds, dagelijks. Wij gaan high-fivend door het leven. Maar door dingen te doen zet je pas echt dingen in gang en weet je of het bij je past. Dus ik ga maar gewoon stug door en dan duurt het allemaal maar wat langer.

* De webshop is dus nog niet af - zie je op instagram of facebook iets leuks, mail me of stuur een pb'tje dan kan er altijd wat geregeld worden.

* De toffe toko is een pop-up dus we hebben (nog) geen vast expo-plek. Hou instagram en facebook in de gaten als je wilt weten wanneer de toko weer ergens opduikelt. Ik heb wel een kantoortje waar ik werk tijdelijk op sla en je koffie mag komen drinken. En ik heb een caravan waarmee ik op events sta.

* It is I, Marjolein. Niet meer en niet minder. Met veel hulp van vrienden, familie en makers probeer ik de toko uit de grond stampen. Maar de motor, c'est moi.

* Yes, binnenkort kan je werk online kopen. En ik kondig het heel vaak & veel & groot aan als het zover is! ;-)

All the best, X Marjo