Hard materiaal, fluweelzacht werk


Ike maakt prachtige verstilde wandtegels en hangers van aluminiumcement met af – en opdrukken van hele fijne bloemknopjes en blaadjes. Ike werkt met aluminiumcement en hoewel je eerste gedachte misschien “Da's toch keihard spul?” is, is haar werk heel zacht. De hangers kan je natuurlijk zelf dragen maar ook aan de muur hangen. Ike heeft de Willem de Kooning academie in Rotterdam gedaan en is op zoek gegaan naar een goedkope manier om een beeld te maken. “Ik wil niet bakken want ik wil hele grote dingen kunnen maken. Maar ook hele kleine. En ik wil iets wat hele kleine details opneemt.” En dat lukt want je ziet heel duidelijk een brandnetelblaadje, iepenzaadje en weegbreeblad. “Mijn kinderen en ik noemen elkaar altijd ‘dingenzoekers’. We spieden de straat af naar mooie blaadjes, steentje, bloemetjes die we verzamelen.”

Mijn favoeriet is het iepenzaadje - een zaadje van een typisch Amsterdamse boom die je vaak in de stad door de lucht ziet dwarrelen. De wandtegels en hangers van Ike zijn te koop bij de pop-up in de Javastraat. Ps. Ike woont toevallig ook in de Javastraat - da's toevallig!

#aluminiumcement #wandtegel #hanger #IkedeJong