Fris & geestig: 't werk van FRESHCO


Van het werk van Friso Blankevoort word ik altijd heel vrolijk: het is slim, geestig, fris en clean. Hij is een geboren tekenaar maar toch ben ik telkens weer verbaasd over de eenvoud van zijn tekeningen die toch zo – excusez le mot- verdomd goed in elkaar zitten. Met minimale lijnen en vormen weet hij heel duidelijk een vorm neer te zetten. Op een manier waarvan je zogenaamd grappige oom misschien roept “Huuu dat kan ik ook”, nou maak je borst maar nat, oompie - echt niet.

Friso is heel veelzijdig; naast illustraties en prints ontwerpt hij skateboard decks, maakt hij wandschilderingen en beschildert hij caravans. Wat hij ook maakt, zijn werk pik je er zo uit.

Supercool: Friso - eigenlijk moet ik FRESHCO zeggen - heeft een heel mooi ontwerp gemaakt welke met lasergravure in houten snijplanken is gebrand. Als je dan toch een snijplank gebruikt dan wil je toch zo’n toffe in je keuken als je bezig bent? Enne, een boterham smeren wil ook prima!

De snijplanken maar ook zeefdrukken en risoprints van Friso zijn verkrijgbaar bij de Toffe Toko. Meer weten over Friso?