Letters & lino's van Leonie


Hou je van geometrische patronen? Leonie Staman uit Arnhem maakt ze!

Zo heeft ze een geometrisch patroon gemaakt die is opgebouwd uit zeventig (! ja je leest het goed) stukjes linoleum. Hoe je de stukjes ook draait, de vormen sluiten altijd op elkaar aan zodat je telkens een wisselend patroon hebt. Een flinke kluif om te bedenken en vooral om al die linoleum stukjes uit te snijden maar het resultaat zie je hiernaast en is te gek!

Ook tekent ze oldskool met een spirograaf; zo’n setje kunststof ronde schijven met tandwieltjes waarmee je allerlei mooi geometrische patronen kan maken. Ze heeft er nog iets extra's aan toegevoegd. “Ik heb een tool ontworpen waarmee ik het hele alfabet kan tekenen en gebruik daarbij de spirograafvormen”. Deze tool bestond nog niet; hoe cool is het dat je ‘m zelf ontwerpt en ook gebruikt voor je eigen ontwerpen? Hele toffe en sierlijke letters zijn het resultaat. En elke letter die ze maakt is dus handwerk en uniek.

De spirograafletters en een aantal linosnedes zijn te koop bij de Toffe Toko komende week. Ook tof: Leonie komt op zondag 14 februari live letters maken. Dus ben je op zoek naar een origineel (Valentijns)cadeau? Kom langs! Meer lezen over Leonie?

#geometrie #linosnede #spirograaf #letters #patronen #LeonieStaman