Shon Price  Ambachtelijk graficus 

Shon Price is een ambachtelijke graficus en ontwerpt met traditionele technieken wat betekent dat hij voornamelijk met de hand werkt.  Na het grafisch lyceum werkt Shon lange tijd in de mode, drie jaar geleden begint hij voor zich zelf. “Tegenwoordig wordt meestal alles met de computer ontworpen en natuurlijk gebruik ik die ook wel. Maar ik vind die oude technieken heel bijzonder: het is gewoon heel leuk om met de hand te werken en toch een heel strak resultaat te maken.”

Hij gebruikt speciale verf waar de signpainters van vroeger ook de reclameborden en gevelborden mee beschilderen. Het materiaal is dus watervast en kan wel tegen een stootje. Je kan het werk van Shon vinden op winkelruiten en foodtrucks maar ook op flessen van een bekend whiskylabel maar hij maakt ook zeefdrukken op t-shirts, posters en tasjes.

 

Shon is een man met een missie: het is zijn droom om mensen ambacht te laten herkennen en waarderen. Hij zet zich in vanuit zijn vak voor de kleine ondernemer.

 “Ik vind dat grote bedrijven de markt hebben overgenomen met zielloze massaproductie, terwijl lokale ondernemers ons hun liefde voor het product en daarbij horende kwaliteit leveren.” Hij leeft z’n eigen visie na en doet z’n boodschappen het liefst bij ondernemers uit z’n buurt.  Tijdens de gezellige praatjes die hij met deze locals  maakt, hoort hij allerlei verhalen en quotes die hem inspireren. Hij start het project ‘Support The Locals’; op knoeperds van houten panelen maakt hij typografische letterstijlwerken.

Selfie Shon Price
SHON PRICE_De Fietsenmaker
SHON PRICE_The Barber
SHON PRICE_The Dry Cleaner
SHON PRICE The Farmers Market
SHON PRICE_De IJzerboer
toffetoko 1e editie
IMG_8806_edited

Veel van de houten panelen die hij als basis maakt, zijn van het formaat deur, flinke jongens dus. Hij bouwt ze op uit massief eiken planken die hij verlijmt. De houten panelen vindt hij soms op straat “Mensen gooien soms de meest mooiste dingen weg.”  Maar hij investeert ook graag in goed hout, hij is tenslotte een man van het ambacht.

Bij sommige quotes op de panelen valt het kwartje direct en moet je gelijk grinniken; je hoort het de slager zeggen. Voor andere teksten heb je soms wat meer context nodig maar dat is eigenlijk ook wel een beetje de opzet. “Ik schilder de tekst in combinatie een stijl die past bij het soort ondernemer en daardoor krijgt de inhoud soms een andere lading. Ik vind het leuk dat het geen hapklare brokken zijn maar doordenkers.”

Meer over Shon.