Remko Heemskerk  Illustrator 

selfie
Remko Heemskerk View from Highline
REMKO HEEMSKERK Flat Iron Building
REMKO HEEMSKERK
REMKO HEEMSKERK the Village
REMKOHEEMSKERK 5th Avenue
REMKO HEEMSKERK Westvillage
REMKO HEEMSKERK
Remko Heemskerk Lower Eastside

In Remko's werk vind je altijd een eyecatcher uit New York die hij centraal zet door helder kleurgebruik maar ook doordat hij het gebouw echt willen leren kennen. “Op m’n foto’s zit ik echt een tijd te turen naar zo’n gebouw, ik wil dat de raampjes kloppen en de lijnen.” Soms zoekt hij bouwtekeningen op om de architectuur te begrijpen – anders kan hij er niet mee aan de slag. “Ik ben een man van bouwconstructies, zet mij in de kroeg met een vriend en het gaat zo een half uur daarover.”

 

De energie van de stad blijft doorstromen, ook na zijn sabbatical in New York. Terug in Nederland zegt Remko na een tijdje z’n vaste baan op en gaat aan de slag met de rest z’n foto’s. Ook in deze illustraties weet Remko het magische van de Big Apple te vangen, de gelaagdheid van de gebouwen zie je terug in sprankelende kleuren. En hoewel het gebouw wat centraal staat overeenkomt met de realiteit, past hij de omgeving soms aan tot z’n eigen verbeelding. “Ik zet de tekening op en maak details bijvoorbeeld strakker –met Illustrator kan ik juist door bepaalde aspecten te versimpelen of weg te laten een ander aspect veel mooier tot zijn recht laten komen. Die vrijheid heb ik..”

 

Remko woont en werkt in Haarlem maar als het even kan, keert hij jaarlijks terug naar New York. “Ik werk met beeld van een van de meest fantastische steden ter wereld en hier vloeit ook weer werk uit voort. Als je me dit tien jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen: ik had dit van te voren nooit kunnen bedenken.”

 

Inmiddels zijn er diverse series van New York verschenen en elk jaar komen er een aantal bij.

 

Bij de Toffe Toko zijn de prachtige gyclées op heel dik papier verkrijgbaar in twee maten. Gesigneerd, oplage onbeperkt.

 

Ook tof: Remko ontwierp het logo van de Toffe Toko.

Meer over Remko Heemskerk