Piece of Clay Nathalie Hilsdesheim 

Nathalie Hildesheim van Piece of Clay bakt in haar werkruimte in Amersfoort het ene ‘snoepje’ na het andere. Ze is autodidact en haar liefde voor aardewerk is een beetje uit hobby ontstaan. “Ik heb een paar goede boeken gekocht en ben aan de slag gegaan. Het ging dus ook een paar keer goed mis haha, maar daar leer je dan juist weer van.” Ze heeft in de beginperiode ook wel eens de klei in haar gewone oven gestopt, gewoon om te kijken wat er gebeurde. Kijk, dit soort nieuwsgierigheid en eerlijkheid, daar hou ik van.

 

Nathalie gebruikt af en toe een bestaand kopje als mal en maakt vervolgens haar eigen model. Ze ‘knijpt’ haar producten ook heel vaak los uit de hand, er komt geen draaischijf aan te pas. “Soms gebruik ik een deegroller voor een bord of een schaal maar ik werk het liefst vanuit de hand. Je maakt rolletjes die je op elkaar stapelt en dan smeer je het uit maar ik werk ook van met een stuk klei wat ik helemaal uitknijp. De techniek bepaalt ook een beetje het eindresultaat dus ik vind het leuk om daarin af te wisselen. Je ziet dat ik het met de hand maak maar dat vind ik er juist leuk aan. “

Voor de espressokopjes gebruikt ze wel een mal omdat ze setjes wil maken en de kopjes daarom wel ‘familie’ moeten zijn van elkaar qua formaat. Zodat je ze nog kan stapelen op je pronkplank of nog passen in je keukenkastje.

Ze gebruikt regelmatig nieuwe soorten klei en experimenteert graag met glazuur en onderglazuur. Kiezen tussen kleur en aardetinten vindt ze lastig – nou gelukkig maar want beide zijn mooi! 

Selfie Piece of Clay_edited
planters in blauw groen
PIECE OF CLAY
PIECE OF CLAY espresso set red
PIECE OF CLAY coffee mugs
PIECE OF CLAY espresso set pastel 2
PIECE OF CLAY espresso mugs green
PIECE OF CLAY hanging planters
PIECE OF CLAY ESPRESSO MUG GREEN BLUE
PIECE OF CLAY espresso cups staple

Ps. Haar werk is vaatwasserbestendig: hoe relaxt is dat?!