Mister Adam    Printmaker  

Zijn opvallende typografische werk trekt je aan als een magneet.  “Het alfabet is mijn communicatiemiddel en dan vooral als beeld.” Wat Mister Adam ook probeert, hij komt altijd weer uit op het alfabet. “Je denk misschien het zijn maar zesentwintig lettertekens. Dat lijkt niet zo veel maar voor mij zijn de mogelijkheden eindeloos.” Adam Oostenbrink is grafisch ontwerper, printmaker en docent en is niet vies van een experiment. Zo lang hij maar met zijn geliefde alfabet kan werken, is hij in z’n element.

 

Zowel zijn ABC- kaarten (compleet alfabet) als zijn grotere werk zijn zeefdrukken, met de hand gedrukt en allemaal in beperkte oplage. Op is op en dat is maar goed ook want dan heeft Adam weer een reden om een nieuwe serie te maken.

 

Als broekie wil hij naar de Rietveld academie maar zoals menig creatieveling overkomt, was hij te laat met aanmelden. “Toen bedacht ik dat ik maar in dienst zou gaan, alleen mocht dat niet van m’n moeder… Haha!”, vertelt hij breeduit lachend. “Zij las vervolgens in de krant over de academie in Kampen, daar gebeurde ook ‘iets’.” Vervolgens had hij in Kampen een super tijd. Hij kreeg een VSB-beurs en kon naar Berlijn. Nu mega hipster, toen nog rauw. Afgestudeerd en terug in Nederland kwam hij een oude studiegenoot tegen die contacten had bij Paradiso, de poptempel in Amsterdam. En ja, als die blij worden van je portfolio…

 

Mister Adam alfabethcards_4
Mister Adam alfabethcards_5
Mister Adam alfabethcards
MISTERADAM
Mister Adam printmaker_1
Mister Adam YEAH
Mister Adam AMAZING screenprint
Mister Adam 2_printing

Met een oude zeefdruk installatie die hij heeft overgenomen van het Grafisch Werkcentrum (GWA) kan hij naar hartenlust experimenteren. Klooien, door ontwikkelen en zien waar je uit komt. “Het mag ook mis gaan, vaak ontstaan dan juist de meest interessante dingen.” Met deze open blik en onderzoekende inborst kwam Adam in december ook de pop-up van de Toffe Toko binnen lopen en ik vind het super tof dat hij er sindsdien bij is!