Marije Pasman  Illustrator     

Marije Pasman werkt als grafische ontwerpster en illustrator. Lange tijd werkte ze als branddesigner bij een groot bureau maar sindskort is ze weer veel met haar handen bezig. Ze maakt abstracte zeefdrukken en figuratieve risoprints: eigenlijk slow technieken die veel tijd en aandacht vragen en een ontwerp eigenheid meegeven. 

Bij het werk van Illustrator Marije valt je gelijk op dat ze van kleur houdt. In al haar werken gaat ze op zoek naar mooie kleurcontrasten, kleurverlopen en kleurschakeringen.

 

“Ik vind de afwisseling van de technieken prettig om mee te werken. De serie 'Coffee Collection' heeft door de risoprint van die mooie laagjes gekregen omdat de soja inkt zo vettig is.” Bij risoprinten druk je elke kleur apart waardoor je soms onderling kleine verschillen hebt en elke print dus uniek is. Van tevoren heeft ze een weldoordacht plan want je kan niet zo maar iets aanpassen als je gaat risoprinten.  

“Daarom vind ik het leuk om ook te zeefdrukken want daarmee kan je nog experimenteren tijdens het drukken zodat er bij toeval dingen ontstaan. Ik druk graag met twee kleuren tegelijk waardoor de kleuren heel mooi marmeren en je diepte krijgt.”

Dit kan je goed zien in haar meeste recente werk: de serie zeefdrukken ‘Imperfect Dots’ die ze in drie kleuren heeft gemaakt: diepblauw, vergrijsd groen en koperroze. Ieder werk is uniek trouwens!

Marije: “Er zit een emotie in de kleuren en of het echt klopt weer ik niet maar die kleuren lijken iets te zeggen over je karakter of wie je bent."

 

selfie MARIJE PASMAN
MARIJE PASMAN TheCoffeeCollection1
MARIJE PASMAN TheCoffeeCollection2
MARIJE PASMAN Imperfect
MARIJE PASMAN ImperfectDots1
MARIJE PASMAN ImperfectDots2
MARIJE PASMAN ShapesStories2
MARIJE PASMAN ShapesStories1
MARIJE PASMAN ShapesStories3

"Het is heel grappig dat ik van te voren al bijna kan voorspellen welke type mens welke kleur kiest. Ik kan zo zien wie bijvoorbeeld voor blauw of groen gaat.”

Meer over Marije.