Lennart Wolfert  Grafische duizendpoot 

Lennart Wolfert is illustrator, grafisch ontwerper en kunstenaar en daarom heb ik 'm maar gebombardeerd tot duizendpoot. Ook voor een boekomslag of handlettering draait hij z'n hand niet om. Vanuit een studio in de Utrechtse VechtclubXL werkt hij aan z'n opdrachten of vrij werk. Z'n werk is fris, toegankelijk en eenvoudig en wordt vaak gelardeerd met tekst. "Dan is het tenminste duidelijk" zegt hij grijnzend.

 

Lennart werkt zo'n acht jaar voor zichzelf maar dit was geen vaststaand idee of lang bewaarde jongensdroom: "Ik heb altijd gedacht dat ik voor een ontwerpbureau zou gaan werken, pas in het laatste jaar van m’n studie kwam het besef van ‘He wacht eens, ik kan ook iets maken wat mensen aan de muren willen hangen...’. Daarop heb ik me daarna gefocust. Ik ben voor mezelf begonnen en werk nu nog steeds voor mezelf."

Zowel zijn zeefdrukken als handgeschilderde panelen vielen me op en doen een beetje denken aan reclameborden. "Ik ben een weekje op cursus geweest bij de bekende signpainter Mike Meyer". Lennart laat me zien dat je bij de letters echt het einde van het penseel ziet omdat de penseelstreek in een puntje eindigt. 

 

Refresh Lennart Wolfert
Good Day Blauw_LENNART WOLFERT
Thats right _Lennart Wolfert
Choco Late_ Lennart Wolfert
Selfie Lennart Wolfert
Good-Day_pink_Lennart Wolfert
drieluik_LENNART WOLFERT

Bij de Kerst editie van de Toffe Toko zal er nieuw werk van Lennart te zien en te koop zijn.

 

Meer over Lennart?