Expo Jaqueline Storm - t/m 6 mei 2017

Illustraties, prints en patronen. Koffie verkeerd. Natuur. De jaren vijftig. De kleur groen. 

 

Dat is Jaqueline Storm (1967), in precies dertien woorden. De werkelijkheid is wat minder overzichtelijk. Hoewel ze de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag afrondt, belandt Jaqueline na een korte carrière als verpakkingsontwerper, eerst in de journalistiek en daarna in het onderwijs.

En dan valt ze op haar hoofd. 

Lang verhaal kort: niet aangeboren hersenletsel en voor vijftig procent afgekeurd voor haar werk. Tja wat doet een mens dan? In Jaquelines geval: tekenen, illustreren, prints maken. 

Als je kijkt naar de voorwerpen en meubels die Jaqueline met veel aandacht tekent, vermoed je wel dat ze een lichte voorliefde voor de jaren vijftig heeft. “Alles uit die tijd heeft karakter door de opvallende vormen en kleuren. Thuis heb ik ook een en ander staan uit die tijd, het werkt zo fijn als je omringd bent met je inspiratiebron.” De onderwerpen van haar illustraties zijn heerlijk nostalgisch maar haar werk is door haar cleane stijl wel echt van nu – net als dat vintage meubels ook prima in je moderne interieur passen. 

Tijdens deze solo-expositie zijn er diverse risoprints, stempelprints en linosnedes van Jaqueline Storm te zien en te koop.

De expo van Jaqueline Storm is de eerste uit een reeks van drie die Toffe Toko in samenwerking met Jansen Vintage organiseert. Er komt dus nog meer tofs aan!